donderdag 23 september 2021

Dag 3 De bergen in

De dag begon perfect, lekker zonnetje en een fris windje. Het huisje ligt op 1000 meter hoogte en daar slaat de kou toch sneller toe! Frisjes zullen we maar zeggen.
Na het ontbijt vertrokken we richting de  Picos. Door Cistierna en dan naar boven. De eerste stop was Salamon. E. We stopten bij een klein etnografisch museum,  maar ja dat bleek dicht.
Martijn probeerde nog iemand te bellen en vroeg het ook nog aan een oude man met een stok.
Het was onduidelijk en toen hebben maar een rondje dorp gedaan. 
Daarna stopten we in Lois . Elk huis had een bordje met een wijze spreuk erop. Er was ook nog een op India georiĆ«nteerde  winkel met verbleekte souvenirs, en  een assortiment van Kersthangers, een initiatief van de plaatselijke bevolking.šŸ¤£
Daarna reden we richting RiaƱo. De bergen werden steeds hoger en indrukwekkender. Via een stuwdam kwam je in  het plaatsje. Na de koffie hebben we van het uitzicht genoten en bezochten we het plaatselijk museum.


Deze stelten werden gebruikt om tijdens hoog water droog te blijven. Ook hier zijn vele dorpen onder water verdwenen.verdwenen dorpen in het RiaƱo stuwmeer
De zon en de wolken wisselden elkaar af, we hielden het de hele dag droog en in het zonnetje was het heerlijk. Het was wel een jasje aan, jasje uit dag.
In dit restaurant hebben we geluncht en daarna vertrokken we naar de Puerto de Sanglorio voor de mooiste uitzichten ooit.
Naar de Collado de Llesba moesten we nog 2 km over een smalle weg met diepe afgronden naar boven
Een oe, oe-momentje.
Dit is op de Collado de Llesba.
Het was adembenemend!
Boven op de berg stond ook nog een beeld van een ijsbeer, nou die komen daar echt niet voor hoor.

Nu weer naar beneden, gelukkig zaten we aan de "veilige" kant in de autošŸ¤£.
Op de terugweg zijn we in Cistierna gestopt en gingen we langs Martijn zijn schoonmoeder. Het is dan weer jammer dat ik geen Spaans spreek.
Met de afspraak om morgen wat te gaan eten in Valmartino vertrokken we weer naar de berg.
Beentjes omhoog, boek lezen en verder worden we volledig verzorgd.
Het lijkt wel een All-inclusive  arrangement !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten