zondag 26 september 2021

Dag 6 Het treinmuseum , een worstelwedstrijd en een rondje in de omgeving.

De eerste nacht in het hotel zit erop. Het is allemaal niet zo comfortabel, maar ja, zo erg is het nou ook allemaal niet. Het is even wennen na het verblijf in Valmartino.
 Na het buffetontbijt😂😂😂 begonnen we met een wandelingetje naar het station en een bezoek aan het Treinmuseum. Toen we daar aankwamen hing er een briefje op de deur dat de beheerder over 15 minuten terug zou komen. Dus liepen we maar even naar de Esla...weer geen ijsvogeltje... 
Bij terugkomst was de beheerster aanwezig en voor 2 euro konden we het museum bezichtigen. Eerst kregen we een film te zien van het ontstaan en het nut van de trein van Cistierna naar Léon (mijnen).

Daarna deed de beheerster een briefje op de deur dat ze binnen 5 terug zou zijn en  werden we meegenomen naar de loods waar vroeger de reparaties van de treinen werden gedaan, grote machines waren er te zien en er hingen t-shirts van popgroepen die een lied over treinen hadden gemaakt.
Er hing zelfs een T-shirt van Shocking Blue!



Het was een klein, leuk museum en de beheerster sprak zelfs een beetje Engels.

Op zoek naar een koffietent wilden we nog even langs het Stadhuis. Toen we langs de Markthal kwamen waren daar worstelwedstrijden bezig. Worstelen is in deze streek erg populair.
In sommige plaatsen zijn grote worstelarena’s.


Deze worstelarena staat in Riaño.
In de Markthal waren tribunes gebouwd en het was een drukte van belang.
Van klein tot groot stonden in de ring.


En bij toeval troffen we daar Martijn en Elena, en toen we na de koffie door het dorp liepen kwamen ook de rest van de familie tegen. Nou dat werd dus even een soort vergadering op straat, wat willen jullie doen, wat willen jullie morgen eten  enz.

We stapten in de auto er reden richting La Ercina naar een hele leuke kroeg die tevens dienst deed als museum. De muren waren vol met oude radio’s , potten, pannen, oude gereedschappen.




Het leek de Oudheidkamer Rhoon en Poortugaal in Poortugaal wel!  

De rest van de familie kwam ook aanschuiven dus dat was wel gezellig en we genoten van een biertje met lekkere ham.
Onder het café was ook nog een museumruimte, mijngereedschap, fossielen, oud keukengerei( geen grijs bewolkt email😁) en religieuze relikwieën.




Het grootste gedeelte van de familie vertrok weer en wij gingen met zijn vieren  eten in Sabero.
Het 
was intussen verschrikkelijk gaan hozen, de bergen verdwenen weer in de wolken.
Op de terugweg naar Cistierna maakten we nog een leuke excursie naar de Ijzeren brug over de Esla. over een off the road pad te bereiken.
Heel vroeger ging daar de trein overheen naar de Kolenwasserij.


Hier nog wat foto’s van de Esla en een foto van de brug uit vroeger tijden.



We gingen nog even mee naar Valmartino maar eigenlijk konden we geen pap meer zeggen.
dus terug naar het hotel, alwaar we ons bezighielden met de krant lezen, op bed  liggen, een blog schrijven en andere nuttige dingen en lieten de avond aan ons voorbij gaan.

Morgen weer een dag!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten